Huawei Mate 30 će imati najbolje mobilne kamere

07-07-2019 05:58:22 | | / mojenovosti.com |

Iako je Huawei u poslednjih godinu dana imao više političkih nego tehnoloških problema, gigant ne samo da ne odustaje, već predstavlja sve bolje i bolje uređaje.
Huawei je nedavno predstavio tri modela iz pristupačne serije Nova, a model P30 Pro je po mišljenju mnogih tehnoloških medija najbolji telefon ove godine. Takođe, P30 ima i najbolji DxO Mark ocenu za kvalitet kamera.
Uskoro očekujemo i Mate 30 / Mate 30 Pro modele. Sudeći po podacima sa kineske mreže Weibo, novi Mate 30 će imati kružni modul za kamere sa četiri sočiva, senzorom za dubinu i blicem. Jedno od sočiva će imati i optički zum od 5 puta, a glavna kamera će imati senzor od 40 megapiksela, i novi poboljšani Time of Flight senzor za kvalitetan "bokeh" efekat na fotografijama. Mate 30 će koristiti potpuno nove senzore, razvijene za novu generaciju telefona.
Mate 30 će imati i novi Ai Camera softver i mogućnosti obrade 4K videa u samoj aplikaciji. Sudeći po P30 modelu, novi Mate bi trebao da postavi novi nivo kada su performanse telefona u pitanju, ali i kvalitet fotografija, naročito onih u noćnom modu.
Ivan Trajković
Foto : Twitter