Налазите се на страници > Почетна

Majkrosoft se uključuje u izbornu kampanju

08-05-2019 08:14:55 | | / mojenovosti.com |


Veliki deo političkih kampanja i izbornih procesa se danas preselio u digitalnu sferu, na društvene mreže, a u mnogim zemljama se i glasa elektronskim putem.

Nakon izbornog skandala 2016 u Sjedinjenim državama, kada je Internet kampanja značajno uticala na izbor Donalda Trampa, te optužbi o Ruskom mešanju i Kineskoj krađi podataka, velike mreže kao što su Fejsbuk i Twitter su promenile način funkcionisanja, kao i pravila vezana za sam sadržaj na mrežama.
Majkrosoft, kao jedna od najvećih tehnoloških kompanija na svetu, rešio je da da svoj doprinos bezbednosti izbornog procesa. Oni su kreirali softver nazvan Election Guard, koji će pomoći ljudima uključenim u kontrolu izbora da na jednom mestu izvrše verifikaciju birača i proveru biračkog prava.
Takođe, Majkrosoft je pripremio i verziju svog Office paketa 365, koji se sada zove 365 for Campaigns, a namenjen je izbornim timovima kandidata, te sadrži alate za brzo i lako kreiranje raznih upitnika i formulara koji su standardni u Američkom izbornom sistemu.
Ivan Trajković
Foto : Twitter

КАТЕГОРИЈЕ