Парламент је огледало рада странака

09-01-2019 10:49:24 | | / mojenovosti.com |

Посланици су својеврсни '' амбасадори '' градова из којих долазе, а да често и сами бирачи виде рад странака управо кроз понашање и наступ посланика у Парламенту.
Већ неколико година се води жустра дебата у Србској политичкој јавности око рада Парламента. И док једни сматрају да број посланика треба смањити, други наводе да број посланика није споран, већ њихов рад и број усвојених закона. Опозиционе странке истичу '' немогућност рада'' и траже више времена за излагање и подношење амандмана.
Са овим се не слаже посланица СНС Јелена Жарић Kовачевић' - '' Сматрам да управо опозиција блокира рад Парламента. Врло често крше и сам Пословник о раду, јављају се за реч ван дневног реда, па им се често изричу казне од стране Председавајућег.''
Она наводи и да су посланици својеврсни '' амбасадори '' градова из којих долазе, а да често и сами бирачи виде рад странака управо кроз понашање и наступ посланика у Парламенту.
'' Kроз свако јављање се трудим да причам о локалној самоуправи из које долазим, желим да људе позовем да посете Ниш и увере се зашто је међу првим мањим европским градовима по привлачењу директних страних инвестиција. Председник Вучић је одржао обећање, отворио неколико нових фабрика у Нишу, што је и велики број нових радних места, па се и животни стандард грађана поправио.'' - наводи Жарић Kовачевић.
'' Што се тиче мојих активности, прва сам од свих посланика са Југа Србије по броју дискусија, а на осамнаестом месту од свих посланика у Парламенту. У јављањима стално истичем пројекте које локална самоуправа и Влада Србије спроводе и реализују у Нишу и на целом Југу. Грађани могу бити поносни и на нови Kлинички центар, који је један од најмодернијих на Балкану, па и у Европи. У плану је велики број пројеката и инвестиција у наредном периоду, а Влада је показала опредељеност да се Југ модернизује и унапреди, што је први пут након више деценија'' каже Јелена Жарић Kовачевић.
И. Т.