Путин: Пензионе реформе морају бити уравнотежене и опрезне

28-08-2018 05:00:45 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Руски председник је то изјавио након "оштре" реакције јавности на вест о могућем постепеном подизању старосне границе за пензионисање са 60 на 65 година за мушкарце, и са 55 на 63 године за жене, преноси Ројтерс.

Путин је, на седници владе у граду Омск, у сибирској регији, рекао да би свака промена старосне граници за одлазак у пензију морала да обезбеди пристојан животни стандард за популацију Русије која броји 147 милиона становника.
- Наравно да је све то произвело предвидиву реакцију, прилично оштру полемику у јавности. Не смемо поступати рутински, формално, већ морамо заузети уравнотежен и опрезан приступ - поручио је Путин.
- Истовремено, морамо да узмемо у обзир актуелну ситуацију у економији и на тржишту рада, и да сагледамо шта будућност доноси земљи кроз 10, 20 и чак 30 година - поручио је он.
Руски посланици су у првом читању у јулу усвојили закон о подизању старосне границе, али да би он ступио на снагу мора да прође три читања у доњем дому руског парламента, затим мора да га одобри горњи дом и на крају да га потпише председник.