Михајловић: На аеродрому очекујемо 5,8 милилона путника у 2018.

24-08-2018 10:15:35 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Михајловић је обишла радове на аеродрому и модерно уређено такси стајалиште у оквиру аеродрома, с обзиром да има наткрљени део за седење на отвореном, просторију за одмор и тоалете.

Вредност инвестиције аеродрома Никола Тесла је 57 милиона динара.
"Није ово само питање паркинг места, они свакако треба да имају добре услове за рад на аеродорму пошто се развија и шири. Ми очекујемо 5,8 милиона путника ове године на аеродрому Никола Тесла", рекла је Михајловић.
Каже да је веома важно да се аеродром развија не само као транзитни коридор већ и као туристички, пошто је веома важна прва слика коју путници из иностранство имају када слете у Београд.
- Она треба да буде најбоља могућа и зато смо замолили аеродорм да се позабави условима за таксисте - поручила је министарка.
Истиче да се очекује и завршетак приступне саобраћајнице и да се у аеродром пуно улаже, како би одржао тренд раста.
В.д. генералног директора аеродорма Никола Тесла Саша Влаисављевић је рекао да су таксисти добили нових 67 места који су веома условни, као и да је са друге стране 76 паркинг места за запослене на аеродорму.
- Добили су врло условиних 67 места, као и још девет места у близини Терминала 1 односно испред ресторана Борик, као и још девет нових места и девет на међународним доласцима Т2. Раније су користили око 50 неусловних места. Сада имају одличне услове за рад - рекао је он и захвалио влади и министарки Михајловић на подршци.
Најавио је да ће у просторијама за таксисте, које су данас отворене, бити уграђени и клима уређаји.
- Аеродром је у прехтодне четири и по године направио кумулативно преко 120 милиона евра нето профита, од чега смо 70 милиона уложили у наше инвеситиције и развој, ширење капацитета и нову технологију - рекао је он.
Влаисављевић каже да ће ова година бити рекордна по свим параметрима пословања и да ће аеродром остварити профит већи од 29 милиона евра и имати између 5,8 до шест милиона путника.
Председник Савеза удружења таксиста Србије Александар Бијелић је у име свих таксиста Београда захвалио директору аеродрома и потпредседници владе на обезбеђувању таквог такси стајалишта ''које нико у Европи нема''.
На аеродрому је отворен паркинг П10 укупне површине 4.253 метра квадратна, за таксисте и запослене на аеродрому.
Поред тога, у току је изводење радова на изградњи тротоара од Терминала до Црвене зграде.
Радови обухватају израду пешачке стазе, преуређење постојећих саобраћајних површина ради формирања аутобуских стајалишта, као и реконструкцију дела тротоара.