Сутра У Шапцу Суђење Оптуженом За Силовање Малолетне Сестре Од Ујака

13-07-2018 09:08:34 | | http://www.jutarnjiglasnik.info/hronika/sutra-u-sapcu-sudjen |





Сутра У Шапцу Суђење Оптуженом За Силовање Малолетне Сестре Од Ујака

Сутра у Вишем суду у Шапцу биће одржано рочиште, главни претрес, где су позвани оптужени и сведоци , против окривљеног Д. Р. (24) из Прњавора, родом из Чокешине због кривичног дела из члана 178. ст. 3 КЗ.


Фото: Wикимедиа, Срђан Поповић

Као гром из ведра неба, кроз мирно мачванско село у Прњавору Мачванском дана 5. 10. 2017. године, прострујала је језива вест у коју нико у почетку није могао да поверује.

Д. Р. родом из Чокешине стар 24. године, силовао је сестру од рођеног ујака тада 14. годишњу М. К., на тај начин што је на превару намамио малолетну сестру да после неког рођендана оде његовој кући пре њега бициклом, у глуво доба ноћи, да провери да га негде не чекају из тазбине, јер је наводно у сукобу са супругом.

Ништа не слутећи, малолетна М.К., тада ученица осмог разреда основне школе у Прњавору, поверовала је брату и у поноћ обрела се у његовој кући.

Ту ју је Драгољуб напаствовао, а она без доњег веша, сва изгребана и крвавих ногу, борећи се против дупло крупнијег брата је побегла, али је Д.Р. учинио свој наум. Силована и несрећна девојчица закуцала је на прва комшијска врата, крвава и раздевичена и сва изгребана.

А онда мук. Родбина што због села, патријархалног васпитања, притисака итд., а и због жеље да све остане у породици, три дана не пријављује језиву вест . Али како се вест о силовању прочула , мајка несрећне девојчице З. Ћ. је преломила и случај пријавила полицији .

Д.Р. је завршио у затвору у Богосавцу, а несрећна девојчица са траумама код психолога.

Силоватељу је потом суд одузео троје деце, што због тог ужасног чина, што због небриге о њима. Отац оптуженог је хронични алкохоличар, који је доста времена провео по затворима, а његов рођени стриц је због психичких проблема , на Тројицу 1993. године под шатором у Мачванском Прњавору бацио бомбу и усмртио више лица а више повредио.

И за мајку оптуженог не круже баш лепе приче, мештани наводе да се више пута удавала и да не води рачуна о малолетној деци.…

Уплакана девојчица и њена мајка, пошто су изузетно сиромашни, страхују да ће на суд или полицију бити извршен притисак и да насилник за уништено детињство неће бити кажњен. Девојчица чак изражава сумњу да се сутра на рочишту неће појавити њен отац и мисли да је на њега вршен велики притисак да се овај језиви случај заташка. Позиве за суд у својству сведока добили су мајка несрећне девојчице З. Ћ., отац и деда.

Плашећи се осуде јавности или било каквог медијског публицитета због менталитета локалног становништва, отац, не размишљајујући о страху жртве, може поклекнути под притисцима средине, због „срамоте“ и „бруке“ која ће пратити породицу.

Међутим, мајка је на њеној страни и жели свима да исприча језиву истину везану за овај трагичан догађај, не жели да се силеџија тек тако извуче, нити да се причају приче да њена ћерка не зна шта говори и да је заправо напаствовао неко други, а не брат. Сиромашној и испрепаданој девојчици брат силеџије је понудио 500 евра само да повуче тужбу. Али и психолог и мајка жртве и закон требало би да да буду на страни овог несрећног детета.

Извор : Јутарњи гласник

http://www.jutarnjiglasnik.info/hronika/sutra-u-sapcu-sudjenje-optuzenom-za-silovanje-maloletne-sestre-od-ujaka/