Додик: РС неће прихватити стационирања миграната!

22-06-2018 09:16:43 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Он је поручио да то што планирају у Сарајеву када је реч о мигрантима, узалуд раде, јер у Републици Србској одлучује власт РС.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Република Србска неће прихватити стационирање миграната, који су свесно пуштени у БиХ.

Додик је нагласио да ниједан центар за боравак миграната неће бити отворен у Србској, преноси РТРС.
- Могу да имају само транзит и да се ослоне на наше хуманитарне организације у погледу хране и пића, али стационираних центара неће бити - рекао је Додик.
Он је поручио да то што планирају у Сарајеву када је реч о мигрантима, узалуд раде, јер у Републици Србској одлучује власт РС, преноси РТРС.
- То што раде у Сарајеву је џаба, овде ми одлучујемо. Ми смо држава, ми смо власт. Нека они приме те мигранте које су сасвим свесно пустили. То је политика која је скројена на другим местима. Део бошњачке политичке елите и међународна заједница сматрају да то треба да се уради и зато је и урађено. Немогуће да се та криза, која је била најизраженија 2015. године, није дотицала Босне и Херцеговине, већ се то дешава баш сад - рекао је Додик.
Он сматра да то јасно указује да је у питању размештај миграната у БиХ, а не њихов транзит кроз земљу.
- Ми одбацујемо сваку врсту стационирања миграната. Ми смо хумани, али ову кризу нисмо продуковали и не желимо да трпимо последице - нагласио је Додик.