Репрезентативци Србије: Надамо се да смо обрадовали нацију

18-06-2018 08:04:54 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Фудбалски репрезентативци Србије сложни су у оцени да су данашњој победом против Костарике остварили велики корак ка пласману у осмину финала Светског првенства у Русији, али се и надају да су обрадовали нацију.

- Имамо доста разлога за оптимизам после ове утакмице, играли смо добро. Основа свега је била то што смо сви као један, да када нападамо, сви нападамо, а када се бранимо, да се сви бранимо. Небитно је ко постиже гол, а ко намешта. Битно је да се боримо за нашу земљу. Рекли смо да је битно да их надтрчимо и мислим да је то донело превагу. Ово је велики искорак ка пласману у наредну фазу, али идемо корак по корак - рекао је Душан Тадић за Јавни сервис.

Србија је победом почела учешће на Светском првенству у Русији, пошто је у првом колу Групе Е у Самари победила Костарику са 1:0.
- Не треба дизати еуфорију, сви смо јако срећни што смо добро почели, а надам се и сви у Србији. Сада треба да анализирамо остале противнике и да се концентришемо на Швајцарску. Идемо утакмицу по утакмицу - рекао је Тадић.
Његов саиграч Немања Матић оценио је да је екипа заслужила и убедљивију победу.
- Надам се да смо обрадовали нашу нацију. Ми нисмо очекивали овакву утакмицу... Свака утакмица је борба и прави 'рат' на терену. Надам се да ћемо улазити у сваку утакмицу овако. Знали смо да они имају квалитета, али знали смо да имамо и ми. Мислим да смо заслужили мало више од 1:0, али свакако смо задовољни. Нисмо ми баш тако слаби као што други причају - рекао је Матић.Лука Миливојевић оценио је да је екипа "јако близу проласка у други круг".
- Најбитнији је био овакав почетак шампионата. Имали смо пуно шанси, могли смо и раније да решимо. Када смо постигли гол као да смо се повукли, а они почели боље да играју, али на крају апсолутно заслужена победа - рекао је Миливојевић.
- Ово је леп дан за све Србе широм света. Утакмица је била тешка, по тешком времену, сувом терену, али све смо то издржали на крају. Добро смо стајали на терену, били смо компактни. Имали смо неке прилике, пре свега ја, али нисам реализовао. Надам се да ћу у неким другим утакмицама. С друге стране, ја сам тимски играч, и што се мене тиче, не морам да постигнем гол до краја, само да добијемо сваку утакмицу - рекао је Митровић.