ПРОЦУРЕЛИ ДЕТАЉИ ВЕШТАЧЕЊА: Ево шта се дешавало са Јеленом Марјановић НАКОН УБИСТВА

15-01-2018 01:35:26 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Убица је знао како да прикрије трагове?

Тело Јелене Марјановић које је 3. априла 2016. године нађено у каналу на насипу Црвенка у Борчи у води је било око 15 сати што је било сасвим довољно да вода избрише трагове злочина.

Према речима извора, у налазу вештака који је достављен Вишем јавном тужилаштву у Београду, стоји да је Јеленино тело било у води и то најдуже 15 сати.
- Управо је то што је Јелнино тело тако дуго било у каналу допринело томе да буде практично немогуће утврдити тачно време смрти. Смрт се утврђује на основу показатеља на телу и органима. Због тога што је леш био дуго у води, на основу температуре јетре се није могло прецизно утврдити када је смрт наступила. Због тога се време смрти у овом случају одређивало дужином боравка тела у води, а на основу тзв. коже праље. Тело почен да трпи промене, те почну да бубре наткожице на шакама, па може да се свлачи – објашњава саговорник.
- Након свих ових месеци истраге дошло се до тога да је убица највероватније знао како да прикрије трагове злочина и баш због тога је одлучио да мртву Јелену баци у канал са водом. Јеленин леш је цео био потопљен у прљавом каналу, пуном жабокречине. То је и разлог због којег полицијски пси нису могли да нањуше тело. Молекули мириса се на површини воде задржавају око сат времена. Струјањем ваздуха молекули се распршују и нестају, а у води нестају и други трагови - каже извор.
Саговорник истиче да је очигледно да је убица смишљено одабрао место где ће бацити тело и тим потезом је збунио истражитеље и навео их на траг да је она убијена управо на месту на којем је нађена.