Русија осуђује агресивне акције приштинског руководства - амбасада

27-05-2023 11:30:13 | | Фото: Sputnik / Лола Ђорђевић/ vostok.rs |

„Позивамо Приштину да одмах прекине преступе које су већ нашкодиле цивилима“, додала је амбасада Русије у Србији.



Амбасада Русије у Србији осудила је поступке власти непризнатог Косова усмерене на заузимање административних зграда у србским општинама.


„Одлучно осуђујемо опасне једностране акције привремениһ органа самоуправе на Косову чији су наоружани припадници заузели 26. маја управне зграде у општинама Звечан, Зубин Поток и Лепосавић“, наводи се у саопштењу амбасаде објављеном у петак.

„Позивамо Приштину да одмах прекине преступе које су већ нанели штету цивилима“, додале су дипломате.

Руска амбасада је такође изјавила да подржава политику руководства Србије која подразумева тражење искључиво дипломатских решења за конфликтну ситуацију. Поновило је да „међународно право, укључујући Резолуцију 1244 Савета безбедности УН, ствара чврсту основу за ово“.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у петак да ће Србија у суботу ујутро сазвати хитан састанак Савета безбедности земље због ескалације ситуације на северу Косова.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti