Министарство спољних послова Русије назвало заплену имовине Малофејева директном пљачком

12-05-2023 05:03:21 | | © Russian foreign Ministry press service / TASS/ vostok.rs |

Према речима званичног представника руског министарства спољних послова, власти САД су створиле преседан за конфискацију средстава од непожељних страних држављана, супротно сопственим законима

Заплена америчке имовине Константина Малофејева, оснивача телевизијског канала Царград, је „потпуна пљачка“, изјавила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова у четвртак.


„Ово је очигледно свима који нису вољни да послушно прате америчке смернице: ово је очигледна пљачка која је политички мотивисана. Нелегитимним радњама, САД се ангажују у конфискацији имовине страних држављана од којих немају корист – супротно основним принципима који гарантују светост приватне својине“, изјавила је она.

Дипломата је рекла да Вашингтон не крије чињеницу да заплена имовине Малофејева неће бити последњи такав случај и да намеравају да наставе са „невероватном праксом експропријације приватне имовине“.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС