Напад дроном на Кремљ може се дефинисати као покушај терористичког напада на Путина

11-05-2023 02:51:01 | | © Sergei Bobylev / TASS/ vostok.rs |

Дмитриј Песков је нагласио да је московски Кремљ, који је гађан са два дрона, резиденција руског председника

Москва сматра покушај Кијева да нападне Кремљ користећи беспилотне летелице као нечувен корак који Украјину ставља у раван са државама спонзорима тероризма, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков у интервјуу за србски канал АТВ.


Песков је нагласио да је московски Кремљ, који је гађан са два дрона, резиденција руског председника.

У ствари, то можемо протумачити као покушај терористичког акта против руског председника. То је апсолутно нечувена и неприхватљива терористичка активност земље. Сматрамо да се на тај начин Украјина заправо ставља у раван са државама спонзорима тероризма. Чак ни де јуре, већ де факто, заправо", изјавио је портпарол Кремља.

Песков је такође изјавио да руске власти предузимају и да ће наставити да предузимају све могуће мере како би осигурале безбедност.

„Па, наравно, као што смо рекли у саопштењу, ми ћемо одговорити на такве кораке када и како будемо сматрали потребним“, нагласио је он.

Рано ујутру 3. маја, Кијев је покушао да изврши удар на Кремљ. Прес служба руског председника саопштила је да су војни и безбедносни официри одмах онеспособилинепријатељске беспилотне летелице. Путин није повређен и наставља са својим послом као и обично.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Извор: ТАСС