Путин: Колико је још требало да трпe грађани Донбаса?

10-02-2023 09:54:40 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Русија није започела непријатељства у Украјини, већ покушава да их заустави, рекао је председник Владимир Путин на састанку са представницима ваздухопловне индустрије.


„Желим још једном да кажем, ми нисмо започели никаква непријатељства, ми покушавамо да их окончамо“, нагласио је председник.


Према његовим речима, сукоб у Украјини покренули су националисти.



Ова непријатељства започели су националисти у Украјини и они који су их подржавали 2014. године, када је извршен државни удар. Ту је све почело. После тога су уследила дешавања на Криму и Донбасу“, рекао је Путин.

Он је подсетио да су 2014. године, кршећи све споразуме и обавезе, региони Донбаса били подвргнути блокади.

"Почели су да користе против њих тешку војну технику, више пута су изводили велике војне операције, односно започели су тамо рат. И трајало је осам година да се истребе људи који тамо живе и који осећају да су витално повезани са Русијом, са руском културом, са руским језиком. Па, колико је још требало да трпе? То је цела поента", рекао је председник.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток