Москва: Став Ирана о Криму и новим регионима Русије не утиче на односе измежу земаља

09-02-2023 09:57:30 | | фото: © РИА Новости / Сергей Мамонтов Перейти в медиабанк/ |


Став Ирана о Криму и новим регионима Русије не утиче на односе Техерана и Москве и на развој сарадње, изјавио је руски амбасадор у Ирану Алексеј Дедов у интервјуу за РИА Новости.

Раније је ирански министар спољних послова Хосеин Амир Абдолаџан , рекао да Техеран не признаје Крим и четири нова региона у саставу Русије, упркос одличним односима са Москвом.

Према речима руског амбасадора, Москви је добро познат став Техерана по овом питању, а речи иранског шефа дипломатије нису ништа ново.

"Међутим, то није у супротности са постојећим билатералним споразумима у другим областима. Видимо да се сарадња плодно развија и овај фактор нема негативан утицај", рекао је Дедов.

Такође је напоменуо да је Иран од самог почетка специјалне војне операције у Украјини заузео уравнотежену позицију, а врховни лидер Исламске Републике Али Хамнеи је више пута истицао да је главни узрок кризе експанзионистичка политика САД и НАТО.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток