Володин: Бајден постао терориста који је наредио уништавање енергетске инфраструктуре својих стратешких партнера

09-02-2023 09:45:27 | | фото: © РИА Новости / Пресс-служба Госдумы России/ vostok.r |

Амерички председник Џо Бајден уписује се у историју као терориста који је наредио уништавање енергетске инфраструктуре својих стратешких партнера, саопштио је председник Државне думе Вјачеслав Володин.

„Ако је (бивши председник САД) Труман постао злочинац који је користио атомско оружје против цивила у Хирошими и Нагасакију, онда је Бајден постао терориста који је наредио уништавање енергетске инфраструктуре својих стратешких партнера: Немачке, Француске и Холандије“, рекао је он.

Володин је такође напоменуо да је реч о акту застрашивања „његових вазала који су одлучили да развијају привреду, руководећи се интересима сопствених грађана” и да би објављене чињенице о експлозијама у Северном току требало да постану основа за међународну истрагу и да се председника САД Џоа Бајдена приведе правди.

Амерички новинар, добитник Пулицерове награде Симор Херш, објавио је јуче чланак у којем се наводи да су амерички рониоци током НАТО вежбе "Балтопс" у лето 2022. поставили експлозив испод "Северног тока", који су Норвежани активирали три месеца касније. Амерички председник Џо Бајден одлучио је да саботира "Северни ток" после више од девет месеци тајних разговора са тимом за националну безбедност, рекао је Херш. Касније је Пентагон саопштио за РИА Новости да САД немају никакве везе са саботажом руских извозних гасовода.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток