Медведев: Решавање кризе по „корејском сценарио“ је само жеља

07-02-2023 12:27:06 | | фото: © РИА Новости / Екатерина Штукина/ vostok.rs |


Идеја о решавању украјинске кризе по „корејском сценарију“ је теза за унутрашњу употребу, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.


"Још једном о томе како ће остаци Украјине постати нова Јужна Кореја. Јасно је да је прича о `корејском сценарију` само жеља. Типа, ми ћемо, остатак Украјине, бити под контролом и заштитом Запада и онда ћемо достићи ниво Републике Кореје, а да ипак такорећи, остане нека нада за поновно уједињење са бившим територијама. Теза је за унутрашњу употребу, ништа више“, саопштио је Медведев.

Он је подсетио да је овај модел решења довео до стварања две независне државе, док су Донбас и друге територије постале део Русије, „највеће државе са пуним суверенитетом и најстрашнијим наоружањем“.

Јуче је бивши саветник председника Украјине Алексиј Арестович рекао да Запад треба да од земље направи „Јужну Кореју са гаранцијама“. Алексеј Данилов, секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине, такође је рекао да се Кијеву нуди решење по „корејском сценарију“.

Према Медведеву, Арестовичева изјава „брзо је избацила тезу да победе не може бити“.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток