Белорусија: Наставља се тренд раста интензитета летова војне авијације западних земаља у близини наше границе

06-02-2023 06:52:42 | | фото: © Фото : U.S. Air Force / Tech. Sgt. Gregory Brook/ v |


Анатолиј Булавко, заменик команданта Ваздухопловства и ПВО Оружаних снага Белорусије, рекао је да се наставља тренд раста интензитета летова војне авијације западних земаља у близини граница Белорусије.

"Нажалост, не можемо рећи да постоји тенденција смањења интензитета летова војних борбених, извиђачких авиона. Број летова се вишеструко повећава. Aко смо раније говорили о 30-70 летова месечно, прошле недеље je било више од 140“, рекао је Булавко на каналу СТВ.

Он је нагласио да су „од тога једна трећина извиђачки авиони, како са посадом, тако и дронови“.

„То сугерише да пилоти у суседним земљама овладавају ваздушним простором, а обавештајци суседних земаља прате нашу реакцију“, додао је Булавко.

Он је рекао и да се током једне од епизода заједничке белоруско-руске летачке вежбе белоруски авион Ил-76 кретао ка аеродрому у Калињинграду у пратњи руских ловаца, те да су их авиони НАТО-а приметили изнад неутралних вода Балтика. Булавко је истакао да је управо захваљујући пратњи руских ловаца авијација НАТО-а држала дистанцу.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток