РТ: Нисмо заинтересовани за војну конфронтацију између Израела и Русије - Нетанијаху

05-02-2023 09:45:07 | | фото: © Jack GUEZ / AFP / RT/ vostok.rs |


Израел ће пажљиво проучити могућност снабдевања Украјине одбрамбеним оружјем, укључујући систем противваздушне одбране „Гвоздена купола“, рекао је израелски премијер Бењамин Нетанијаху. Додао је да његова земља не жели конфронтацију са Русијом у Сирији.

„Испитаћу то. Али проценићу то на најбољи начин који могу“, рекао је Нетанијаху за француски новински канал ЛЦИ. Он је навео да ће Израел то питање испитати „у светлу нашег националног интереса“.



Он је објаснио да израелски и руски ратни авиони „лете на непосредној удаљености над небом Сирије“.

„Нисмо заинтересовани за војну конфронтацију између Израела и Русије. Мислим да то неће служити никаквој сврси. До сада смо то избегавали.“

Израелско ваздухопловство користи сиријски ваздушни простор да „уништи иранске војне позиције које су уперене против нас“, рекао је Нетанијаху.

„Тако да имамо став који, можда, друге земље немају. Али ми подржавамо Украјину на много других начина.

За разлику од многих западних земаља, Израел до сада није слао оружје у Украјину и Кијеву је испоручио само заштитну опрему, као што су гас маске, панцире и шлемове. Земља је такође обезбедила хуманитарну помоћ, укључујући оклопна возила хитне помоћи. Израел такође није увео санкције Русији.

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова поновила је ове недеље да ће прилив страног оружја само ескалирати сукоб.

„Ми ћемо ово оружје посматрати као легитимне мете за руске оружане снаге“, рекла је она.

Извор:РТ

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток