За јужне четврти Артемовска се воде жестоке градске борбе

05-02-2023 09:05:04 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


За јужне четврти Артемовска воде се жестоке градске борбе у које Кијев убацује нове и нове јединице, надокнађујући губитке на рачун мобилисаних Украјинаца, рекао је за РИА Новости борац "Вагнер" групе.


„Сада смо већ наишли на две тачке (ОСУ), ту је висока зграда, дуги ходници, утврђени подруми. Знамо непријатељске ватрене тачке. Синоћ смо смо добро радили – заузели смо положај, момци су напредовали“, рекао је он.



Како је појаснио, сада им се супротстављају регуларне јединице Оружаних снага Украјине, те да се руска војска последњи пут сусрела са страним плаћеницима почетком јануара.

„Сада Оружане снаге Украјине, они који се предају, кажу да их хватају по улицама, убацују у кола и довозе овамо. Али без борбе се ионако врло ретко предају. Или залихе муниције пресуше, или су рањени, или нешто друго“, рекао је он.

Такође је напоменуо да украјинска артиљерија наставља да удара на руске снаге које напредују, али се сада број напада смањује. Ситуацију је објаснио недостатком муниције у Оружаним снагама Украјине.

"У децембру је било теже са артиљеријом. Вероватно је муниција на измаку. Муниција је мало стигла - артиљерија поново ради, али сада је постало лакше него што је било", поделио је своје запажање.
Артемовск се налази у делу ДНР који контролише Кијев, северно од великог града Горловке, који је важно транспортно чвориште за снабдевање украјинске групе трупа у Донбасу. У граду се воде тешке борбе.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток