Путин позвао на продубљивање интеграције у свим областима земаља Евроазијске екеномске уније

23-01-2023 08:16:57 | | фото: © РИА Новости / Пресс-служба Президента РФ/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин позвао је лидере држава Евроазијске екеномске уније (ЕАЕУ) да процене спровођење стратешких праваца развоја до 2025. године и почну да припремају нове документе 2023. године, следи из председниковог обраћања објављеног на сајту Кремља.


„Даћемо све од себе да промовишемо даље продубљивање интеграције у свим областима – у политичкој, економској, индустријској, финансијској и технолошкој сфери. С тим у вези, сматрамо целисходним да заједнички проценимо напредак у спровођењу актуелног Стратешког плана.
С тим у вези, сматрамо целисходним да заједнички проценимо напредак имплементације актуелних стратешких праваца развоја евроазијске економске интеграције до 2025. године и већ ове године да отпочнемо припрему нових дугорочних планских докумената који ће одредити главне векторе интеграционе интеракције за период до 2030. и 2045. године“, наводи се у саопштењу.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток