Медведев: Продужени сукоб може довести до стварања новог антиамеричкoг савеза

23-01-2023 07:08:00 | | фото: © РИА Новости / Пресс-служба Президента РФ/ vostok.rs |


Резултати састанка НАТО-а у бази Рамштајн сугеришу да ће Запад наставити да испоручује оружје Украјини још дуго да би исцрпио Русију, али као резултат тога, продужени сукоб може довести до стварања новог антиамеричкoг савеза, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.


„Састанак у Рамштајну и додела тешког наоружања Кијеву не остављају никакву сумњу да ће наши непријатељи у недоглед покушавати да нас исцрпе, или боље речено, униште. И имају довољно оружја. Ако буде потребно, почеће да производе ново. , нема потребе за илузијама. Какви закључци из тога? Прво, биће веома тешко", написао је он на Телеграм каналу.


Друго, према речима Медведева, ако се сукоб покаже дуготрајним, у једном тренутку ће се формирати нови војни савез од оних земаља које су „придобили Американци ињихов чопор кастрираних паса“.

"То се увек дешавало у историји човечанства током дугих ратова. И онда ће државе коначно бацити старицу Европу и остатке несрећних Украјинаца, а свет ће поново доћи у стање равнотеже. Осим ако, наравно не буде прекасно“, закључио је он.


У америчкој ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој одржан је састанак НАТО Контакт групе за подршку Украјини. Једно од питања било је снабдевање Кијева немачким тенковима "Леопард", али овде савезници нису успели да постигну консензус. Нови немачки министар одбране Борис Писторијус рекао је да Берлин треба да одмери све аргументе и да не може да каже када ће и каква одлука бити донета о тенковима. Ипак, Писторијус је обећао да ће Немачка наставити да шаље другу опрему и наоружање Украјини, укључујући противваздушне системе Патриот и борбена возила пешадије.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti

Восток