Немачки генерал: Руси очигледно напредују, вероватно ће ускоро потпуно заузети Донбас

13-01-2023 08:19:55 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Руска војска ће вероватно ускоро преузети контролу над читавом територијом Донбаса, рекао је немачки генерал, бивши саветник за војну политику бившег канцелара Ангеле Меркел, Ерих Вад.

"На истоку Украјине, у региону Бахмута (украјински назив Артемовск), Руси очигледно напредују. Вероватно ће ускоро потпуно заузети Донбас", рекао је он.

Генерал је додао да би Запад тамо могао да пошаље стотину борбених возила пешадије „Мардер“ и тенкова „Леопард“, али да они ништа не би променили у општој ситуацији.

У позадини руске специјалне операције, САД и њихови савезници из НАТО-а настављају да подржавају Кијев слањем оружја у вредности од десетина милијарди долара. Москва је више пута саоппштила да снабдевање западним оружјем само продужава сукоб, а да транспорти са оружје постају легитимне мете за руску војску.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti