ТОПЛОТНИ УДАРИ! Чувајте се, стиже опасна ВРУЋИНА

10-07-2017 01:25:54 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

У Србији се очекује веома топло време, у вецћин места сунчано са највишим температурама од 34 до 38 степени, а у уторак и до 40 степени, упозорио је Републички хидрометеролошки завод.

Јустарња температура биће од 15 до 25 степена.
После подне и увече у Војводини, планинским пределима на западу, југу и југозападу уз локални развој облачности понегде се оцекују краткотрајни пљускови са грмљавином.
И у Београду ће бити веома топло и сунчано. Крајем дана и у току ноци уз локални развој облацности у појединим деловима града могуца појава краткотрајних пљускова са грмљавином. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни. Јутарња температура око 24, највиса дневна око 37 степени.
Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни.
Према изгледима за наредних недељу дана, у уторак ће бити веома топло, са максималном температуром од 35 до 40 степени, изнад већег дела сунчано, само понегде на северу и у планинским пределима, уз несто више облачности, могућа краткотрајна киша и пљускови са грмљавином.
Од среде променљиво облацно, са цесцом појавом кисе и локалних пљускова са грмљавином уз постепени пад температуре. У вецини дана температура од 24 до 28 степени.