Како до бикини тијела на здрав а брз нацин

09-07-2017 06:05:20 | | / mojenovosti.com |

Превише сте заузети, преуморни или, једноставно, незаинтересирани за одлазак у теретану. Е па, онда послушајте савјете британских фитнесс инструктора, и искористите сваки слободан тренутак у кући или на послу да бисте затегли мишиће. А чак вам ни посебна опрема није потребна. Идеално би било када бисте овај програм вјежбања комбинирали са полусатним шетњама, јер ћете тако сагорјети више масти.

У кревету: Затегните трбух

Уколико спавате на тврдом мадрацу, ову вјежбу можете да радите и у кревету прије него што ујутру устанете. У супротном, морат ћете устати из кревета и радити вјежбу на поду. Ова вјежба ће вам помоћи да учврстите базне трбушне мишиће, и једном када се навикнете радити ову вјежбу, моћи ћете да је радите сједећи, лежећи или стојећи било када и било гдје.

Вјежба: Лезите на леђа, савијте кољена и мало их раширите. Увуците трбушне мишиће и држите их тако 15 секунди дишући нормално. Направите сет од 15 понављања и мишићи трбуха ће вам постати чвршћи.

У купаоници: Затегните руке

Пронађите зид који можете искористити ради усправних склекова. Принцип је исти - радите уза зид склекове, и то серију од 12 или 15, колико можете издржати, а онда направите малу паузу од 30 секунди, па направите још два сета.

На путу до посла: Затегните задњицу

Потрошите пет минута пењући се уза степенице и силазећи низ њих, постепено убрзавајући.

На послу: За тањи струк

Исправите леђа, размакните ноге, кољена лагано савијте, а трбух увуците. Узмите по боцу пуну воде (најбоље ону од 1,5 литара) у руке и подижите их у висини рамена, при томе не помичите кукове. Направите сет од шест вјежби, а затим направите паузу од 30 секунди, па све то поновите још једном.

Док спремате вечеру: Вјежбе за рамена

Ову вјежбу можете радити и стојећи и сједећи. Уколико је радите сједећи, водите рачуна да вам краљежница буде исправљена и да се не нагињете напријед или назад. Дакле, узмите у сваку руку боцу пуну воде и савијајте руке у лактовима. Направите три сета од по 12 или 15 понављања са паузом од 30 секунди између сваког сета.

Док гледате ТВ: Затегните ноге

Ове вјежбе ће вам помоћи да дефинирате задњицу и ноге, а побољшат ћете центар за равнотежу и сагорјети калорије. Станите тако да столица буде иза вас. Коракните уназад, и спустите се на столицу као да ћете сјести, али се зауставите чим се приближите сједишту столице, и онда устаните. Можете држати руке испружене напријед због равнотеже. Направите сет од 15 понављања.