Немачка полиција изведела велику специјалну операцију против десничара који су намеравали да „збаце постојећи државни систем“

07-12-2022 09:45:03 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Немачка полиција извела је рано јутрос велику операцију против десничарских екстремиста који су планирали да упадну у Бундестаг и изведу државни удар, саопштило је Федерално тужилаштво.

Снаге безбедности извршиле су претресе у једанаест савезних држава. Ухапшено је 25 оптужених у том случају, од којих су 22 члана терористичке организације, а још троје њених присталица, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да је организација основана крајем новембра 2021. године. Завереници су намеравали дазбаце постојећи државни систем у Немачкој и замене га сопственим обликом државе, чија су главна обележја већ развијена“.

"Према истрагама, постоји и сумња да су се поједини чланови групе посебно припремали за насилни упад у немачки Бундестаг уз помоћ мале наоружане групе. Остаје да се разјасне детаљи", наводи се у саопштењу.

Међу ухапшенима је и Рускиња Виталија Б. Како се истиче у саопштењу за јавност, нема разлога да се верује да су руски званичници подржали заверенике.

Прецизира се да би се у случају успеха државног удара формирала привремена војна влада, те да би требало да води преговоре о новом државном поретку у Немачкој са силама које су победиле у Другом светском рату.

Тужилаштво је саопштило и да су многи од приведених били у служби Бундесвера.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti