РТ: Москва ће наставити да адекватно реагује на свако даље ширење НАТО-а - Рјабков

07-12-2022 07:05:08 | | фото: © РИА Новости / Алексей Витвицкий/ vostok.rs |


Тема безбедносних гаранција може се поново покренути ако Запад буде озбиљан по питању тога, рекао је новинарима заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков. До тада, додао је он, Москва ће наставити да адекватно реагује на свако даље ширење НАТО-а.

Разговори би могли да почну „када потврде да су спремни за неку врсту разумнијег и уравнотеженијег дијалога у погледу интереса“, рекао је Рјабков.

„Ако и када чујемо да Запад заиста има интерес за то, вратићемо се на тему“, додао је дипломата.

Али, као и у ситуацији са дијалогом о стратешкој стабилности, који су САД једнострано прекинуле, ми никога не јуримо и не тражимо ништа.

Његови коментари уследили су након што је француски председник Емануел Макрон рекао у суботу након посете из Вашингтона, да НАТО треба да буде спреман да Русији понуди безбедносне гаранције у оквиру било каквих предстојећих преговора о окончању сукоба у Украјини.

Извор:РТ

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti