Шојгу: Украјинска војска током новембра изгубила више од 8.300 војника

06-12-2022 12:33:44 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Украјинска војска је изгубила током новембра више од 8.300 војника, пет авиона, десет хеликоптера, 149 тенкова и више од 300 оклопних возила, рекао је министар одбране Сергеј Шојгу на састанку са челницима војске.


„Руске оружане снаге настављају са ослобађањем Донбаса. Недавно су под нашу контролу дошли Мајорск, Павловка, Опитное, Андрејевка, Белогоровка Јужнаја и Курдјумовка. Нанесени су велики губици у људству и техници на луганско-доњецком и јужно-доњецком правцу“, рекао је министар.

Руска војска наноси масовне ударе прецизним оружјем дугог домета по војним командним и контролним објектима, предузећима војно-индустријског комплекса, као и сродним циљевима, наставио је Шојгу.

Осим тога, руска војска предузима све мере да осигура безбедност Запорошке нуклеарне електране. Истовремено, кијевски режим је само у последње две недеље на нуклеарну електрану испалио 33 пројектила великог калибра. Руске снаге противваздушне одбране пресрећу већину пројектила.

Москва акције Оружаних снага Украјине сматра нуклеарним тероризмом, нагласио је Шојгу.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti