Украјина извела два напада дроновима на руске воне аеродроме

05-12-2022 08:45:01 | | фото: © Министерство обороны Российской Федерации/ vostok.r |


Украјина је извршила напад на војне аеродроме у Саратовској и Рјазањској области, убивши три руска војника, саопштила је прес-служба Министарства одбране.


„Јутрос 5. децембра, режим у Кијеву је покушао да нападне совјетским беспилотним летелицама војне аеродроме Дјагиљево у Рјазањској области и Енгелс у Саратовској области“, наводи се у саопштењу.



Како се наводи у саопштењу, у нападу су погинула три војно-техничка лица, те да је још четворо повређено.

Напомиње се да је руска авијација, користећи системе ПВО, пресрела украјинске беспилотне летелице које су летеле на малој висини.

„Усљед пада и експлозије фрагмената млазних беспилотних летелица на руским аеродромима, делимично је оштећена су оштећена два трупа авиона“, саопштило је Министарство.

Као одговор, Русија је извела удар украјинском војном систему командовања и контроле и повезаним одбрамбеним објектима.

„Упркос покушајима кијевског режима да терористичким актом поремети борбени рад руске авијације, данас око 15 часова извршен је прецизни удар по системима војне команде, контроле и пратећим објектима, као и центара везе, енергетских и војних јединица објеката. Неутралисано је свих 17 означених објеката“, саопштило је Министарство одбране Русије.

Истиче се да је овим ударом поремећено пребацивање резерви Оружаних снага Украјине, страног наоружања, војне опреме и муниције у подручја борбених дејстава железницом.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti