Путин потписао пакет закона о забрани ЛГБТ пропаганде

05-12-2022 02:49:37 | | фото: © РИА Новости / Алексей Никольский/ vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин потписао је пакет закона о забрани ЛГБТ пропаганде, као и промене пола и педофилије, а за кршење забране прописане су новчане казне до 10 милиона рубаља.


Забрана ЛГБТ пропаганде, промене пола и педофилије односи се на филмове, књиге, рекламе, медијске публикације и компјутерске игрице.

Закони забрањују ЛГБТ пропаганду у било којој врсти робе која се продаје у Русији, посебно у филмовима, књигама, рекламама, медијима и аудиовизуелним услугама. Такође, како је наведено у Државној думи, закон се примењује и на компјутерске игрице.

За непоштовање су предвижене високе казне.
Дакле, грађани ће морати да плате до 400 хиљада рубаља за ЛГБТ пропаганду, а правна лица до пет милиона. Странци се такође могу суочити са административним хапшењем од 15 дана или депортацијом.
Роскомнадзор ће имати право да одобри процедуру за праћење интернета ради идентификације информација и програма којима би требало ограничити приступ.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti