Некадашњи украјински посланик: Зеленски знао за предстојећи сукоб

04-12-2022 11:28:21 | | фото: © офис президента Украины/ vostok.rs |

Једино што је председник Украјине урадио пре почетка руске специјалне војне операције у Донбасу јесте да је родитељима купио кућу у Израелу и послао чланове породице, изјавио је бивши депутат Врховне раде Иља Кива, коментаришући интервју са Зеленским за Вашингтон Пост, где је рекао да је унапред знао да ће почети специјална операција.

„Знао је, али није урадио апсолутно ништа. Свега овога могло је да не буде“, приметио је Кива.


Поред тога, према бројним Телеграм каналима, супруга украјинског председника Елена Зеленски већину времена проводи у Лондону, заправо живи у главном граду Велике Британије и долази у Кијев само да учествује у јавним догађајима, у случајевима где то налаже државни протокол. Истовремено, стручњаци позивајући се на британске медије тврде да је председник Украјине својој супрузи поклонио вилу у насељу Хартфилд и одобрио план њиховог заједничког бекства у случају да се ситуација у Украјини погорша.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti