Француска: Почели смо да радимо са нашим европским и украјинским партнерима на стварању специјалног трибунала за истрагу руских злочина

01-12-2022 07:45:01 | | фото: © РИА Новости / Наталья Селиверстова/ vostok.rs |

,

Француска је почела да ради са европским и украјинским партнерима на стварању специјалног трибунала за истрагу "руских злочина" у Украјини, саопштило је Министарство спољних послова те земље.


„Што се тиче предлога да се створи специјални трибунал за руске злочине у Украјини, почели смо да радимо са нашим европским и украјинским партнерима“, рекао је портпарол француског министарства спољних послова на прес конференцији.


Он је напоменуо да Француска такође подржава истраге украјинских правосудних органа и Међународног кривичног суда (МКС) у Хагу како би се одговорни за ове "злочине" привели правди.

Раније је Парламентарна скупштина Савета Европе (ПССЕ) позвала на стварање специјалног међународног кривичног суда за Украјину, при чему је у почетку прекршила основни принцип непристрасности и идентификовала Русију као "криву" чак и пре стварања такве инстанце, такође игноришући претходне ратне злочине Кијева у Донбасу.

Прес-секретар председника РФ Дмитриј Песков изјавио је да Русија категорички одбацује оптужбе Кијева за ратне злочине на територији Украјине.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti