Шојгу: За два месеца обучено преко 300.000 резервиста

30-11-2022 11:33:24 | | фото: © РИА Новости / Павел Лисицын/ vostok.rs |


У оквиру делимичне мобилизације, око три хиљаде инструктора је било укључено у обуку резервиста, рекао је министар одбране Сергеј Шојгу на седници колегијума Министарства одбране.


„У борбену обуку нових војних формација укључено је око 3.000 инструктора, више од стотину полигона на територији наше земље и Републике Белорусије. За два месеца обучено је преко 300.000 резервиста, укључујући и добровољце" рекао је Шојгу.

Према његовим речима, у центрима за обуку обучено је око 8.000 посада борбених возила и тенкова, посада артиљеријских система, ПВО, беспилотних летелица и система за електронско ратовање.

Делимична мобилизација почела је у Русији 21. септембра указом председника Владимира Путина. Према плану, у оружане снаге је примљено укупно 300.000 резервних војника.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti