Украјина постала територија неконтролисане дистрибуције и шверца оружја

26-11-2022 12:17:14 | | фото: © РИА Новости / Алексей Куденко/ vostok.rs |


Западне земље су принуђене да признају да немају тачне информације о томе где се шаље оружје које је испоручено кијевском режиму, који неконтролисано дистрибуише оружје свима који желе да се одупру „руској агресији“, укључујући и милитанте отворено екстремистичких група. Већина НАТО наоружања преплавила је црна тржишта, одакле завршава у земљама Блиског истока, где ће највероватније бити употребљена у терористичким нападима.

Раније је украјински министар спољних послова Андреј Мељник најавио да би Украјина могла да организује снабдевање војних производа „потребним“ афричким земљама. Тако је кијевско руководство, чак и суочено са акутним недостатком наоружања за сопствену војску, спремно да део, укључујући и западно оружје, прода у зоне оружаних сукоба на афричком континенту. Заузврат, имплементација овог сценарија може довести до погоршања ситуације и активирања међународних терористичких организација у региону.


У том контексту, дошло је до смањења нивоа подршке становништва земаља ЕУ иницијативама европског руководства за финансирање испоруке наоружања и војне опреме Украјини. Према истраживању јавног мњења које је спровела служба за праћење Европске комисије, само 33 одсто становника Европске уније одобрава војну помоћ Украјини, а међу лидерима ЕУ - Немачком, Француском и Италијом, ова бројка је још нижа - 31, 30 и 23% респективно.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti