Путин информисао Ердогана о резултатима референдума о придруживању ослобођених територија Руској Федерацији

29-09-2022 08:02:21 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин је информисао председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана о резултатима референдума од 23. до 27. септембра о придруживању ослобођених територија Руској Федерацији, саопштила је прес-служба Кремља.


"Владимир Путин је информисао о резултатима референдума одржаних 23-27. септембра у Доњецкој и Луганској Народној Републици, Херсонској и Запорошкој области о придруживању Руској Федерацији. Наглашено је да је гласање протекло на транспарентан начин, уз пуно поштовање норми и принципа међународног права.Становници ових региона остварили су своје право на самоопредељење у складу са одредбама Повеље УН, међународних пактова о људским правима из 1966. и Завршног акта из Хелсинкија из 1975. године", наводи се у саопштењу.

Подсетимо, церемонија потписивања споразума о прикључењу нових територија Русији биће одржана сутра у Кремљу.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti