Церемонија потписивања споразума о приступању нових територија Русији биће одржана сутра у Кремљу

29-09-2022 12:11:03 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Церемонија потписивања споразума о приступању нових територија Русији биће одржана у петак у Кремљу, а у њој ће учествовати председник Владимир Путин, рекао је његов портпарол Дмитриј Песков.


„Сутра у 15 часова у Великој кремаљској палати, у сали Светог Ђорђа, биће одржана церемонија потписивања споразума о уласку нових територија у састав Руске Федерације. На овом догађају биће опсежан говор председника Путина“, рекао је Песков.


Он је напоменуо да ово није председничко обраћање Савезној скупштини, већ другачији формат.

Обраћање председника ће бити накнадно, о томе ћемо вас благовремено обавестити“, додао је Песков.

Референдуми о питању присаједињења Русији одржани су од 23. до 27. септембра у Доњецкој и Луганској Народној Републици, као и у Херсонској и Запорошкој области. Према резултатима обраде 100% гласачких листића, у ДНР-у је 99,23% оних који су гласали за улазак у Руску Федерацију, у ЛНР 98,42%, у Херсонској области 87,05% и у Запорошкој 93,11%.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti