Мирошник: Луганска Народна Република требало би да постане део Русије у року од недељу дана

29-09-2022 09:21:50 | | фото: © РИА Новости / Максим Захаров/ vostok.rs |


Луганска Народна Република требало би да постане део Руске Федерације у року од недељу дана, изјавио је у интервјуу за РИА Новости Родион Мирошник, амбасадор ЛНР-а у Москви.


Раније је председник ЛНР-а Леонид Пасечник саопштио да је потписао предлог упућен председнику Русије Владимиру Путину о пријему републике у састав Руске Федерације као новог субјекта.

Према речима Мирошника, релевантни споразум је скоро спреман.


"Мислим да би то требало да се деси у року од недељу дана. О осталим параметрима интеграције ће се разговарати у оквиру закона и одлука који се доносе", рекао је Мирошник.

Он је појаснио да је сада у овом поступку неопходно испоштовати све параметре које захтева правни систем Руске Федерације.

"Главна ствар се већ десила, референдум је одржан. Даље, треба јасно да испоштујемо све параметре које захтева правни систем Руске Федерације, и да све урадимо савршено.Дакле, рецимо, локомотива је већ кренула, а тешко ју је зауставити... На самом циљу смо и сигурно ћемо га проћи“, додао је он.

Референдуми о питању присаједињења Русији одржани су од 23. до 27. септембра у Доњецкој и Луганској Народној Републици, као и у Херсонској и Запорошкој области. Према резултатима обраде 100% гласачких листића, у ДНР-у је 99,23% оних који су гласали за улазак у Руску Федерацију, у ЛНР 98,42%, у Херсонској области 87,05% и у Запорошкој 93,11%.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti