Русија суспендовала порески споразум са Летонијом

26-09-2022 11:57:25 | | фото: © РИА Новости / Нина Зотина/ vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин потписао је указ о суспендовању пореског споразума са Летонијом.


„На основу потребе да се предузму хитне мере у вези са кршењем обавеза од стране Републике Летоније из споразума о избегавању двоструког опорезивања и о спречавању утаје пореза у погледу пореза на доходак и капитал од 20. децембра 2010. одлучујем - суспендовати споразум“, наводи се у документу.

Појашњава се да споразум неће важити важи све док Летонија не отклони прекршаје које је починила, или до истека самог споразума.

Раније је Министарство спољних послова Летоније најавило суспензију од 16. маја међувладиног споразума са Русијом о избегавању двоструког опорезивања. Поред тога, Рига је од 1. августа суспендовала неке споразуме са Русијом, укључујући економску сарадњу и поједностављење међусобних путовања за становнике пограничних региона.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti