Сијарто: Нема сумње да су санције изузетно штетне за Европу

24-09-2022 09:48:53 | | фото: © РИА Новости/ vostok.rs |


Антируске санкције наносе огромну штету Европи - расте инфлација, расту цене хране и горива, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто у интервјуу за РИА Новости.


„Ако су санкције болније за вас, него за сам објекат, онда су бескорисне. Ако оставимо политику, идеологију, па само сагледамо то професионално, са становишта физике и математике, онда постаје очигледно - ове санкције су изузетно штетне за Европу. Нема сумње да су изузетно штетне за Европу, јер цене у Европи вртоглаво расту када су у питању роба, храна, комуналије, гас, а инфлација иде преко крова“, рекао је Сијарто.



"Дакле, то је штетно, веома штетно. И могу да говорим у име Мађарске. Дефинитивно ћемо избећи ситуацију у којој ће мађарски народ бити приморан да плати цену рата за који није одговоран", рекао је он.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.


Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti