Трансњефт: Банка примила уплату за транзит нафте у Чешку

12-08-2022 10:22:12 | | фото: © РИА Новости / Сергей Гунеев/ vostok.rs |


Уплату за транзит нафте кроз Украјину примила је банка прималац, рекао је за РИА Новости Игор Демин, саветник председника "Трансњефта".


"Постоје информације о пријему новца на рачун банке примаоца. Чекамо потврду о проласку средстава од `Укртранснафте` како бисмо могли да покренемо пумпање у Чешку", рекао је саговорник агенције.


Све уплате у компанији обећале су да ће бити узете у обзир у даљим међусобним обрачунима.

"Укртранснафта" је 4. августа обуставила испумпавање нафте из Русије кроз јужни крак система нафтовода "Дружба" ка Мађарској, Чешкој и Словачкој, пошто руска страна не може да плати транзит због санкција ЕУ.

Касније су се мађарска компанија МОЛ и словачка фабрика "Словнафт" договорили са украјинском страном да обнове испоруке након што су оне платиле транзитне накнаде. Због тога су у среду настављене испоруке за Словачку, а у четвртак увече за Мађарску.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti