УН о забрани уласка Русима у Естонију са шенгенским визама: Земље имају право да спроводе сопствену визну политику

11-08-2022 08:06:30 | | фото: © РИА Новости / Роман Махмутов/ vostok.rs |


Представник генералног секретара УН Стефан Дужарик реаговао је на одлуку естонских власти да затворе границу за Русе са шенгенским визама које је издала ова земља.


„Земље имају право да спроводе сопствену визну политику“, рекао је он, одговарајући на захтев да се оцени деловање балтичке државе.

Дужарик је такође додао да су УН против дискриминације, коментаришући изјаву естонског премијера Каија Каласа да је посета Европи привилегија.



Естонски министар спољних послова Урмас Реинсалу изјавио је данас да ће Естонија затворити границу за Русе са шенгенским визама које је издала та земља. Изузетак ће бити запослени у дипломатским мисијама и чланови њихових породица, они који се баве међународним превозом терета и путника. Улазак је могућ и из хуманитарних разлога.


Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti