Клишас: После конфискације руске имовине Украјина се не може сматрати безбедном за транзит руске енергије

06-08-2022 09:20:17 | | фото: © РИА Новости / Пресс-служба Совета Федерации РФ/ vos |


После конфискације руске имовине, Украјина се не може сматрати безбедном за транзит руске енергије, рекао је Андреј Клишас, председник Комитета
за уставно законодавствоСавета Федерације.

„Након конфискације руске имовине у Украјини, коју је објавио председник неонацистичког режима Зеленски, ова земља се више не може сматрати земљом безбедном за транзит било које робе, укључујући и руске енергенте“, саопштио је Клишас.


Раније је украјински премијер Денис Шмигаљ рекао да је украјинска влада у петак одобрила указ Владимира Зеленског о конфискацији имовине Русије на украјинској територији. Реч је о 903 објекта, а приход ће, како Шмигаљ сугерише, ићи за одбрану и обнову Украјине.

Зеленски је потписао закон о „присилном одузимању“ у Украјини објеката имовине Русије и њених становника. Уз то, запретио је да ће учинити све да одузме имовину „руским пропагандистима“, не објашњавајући о коме је тачно реч. Према подацима Бироа за економску безбедност Украјине, руска и белоруска имовина вредна више од милијарду долара већ је заплењена.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti