Русија протерује четрнаест бугарских дипломата

05-08-2022 01:31:50 | | фото: © РИА Новости / Евгений Одиноков/ vostok.rs |


Амбасадор Бугарске у Москви Атанас Кристин позван је данас у Министарство спољних послова како би му се уручила нота о проглашењу 14 запослених у дипломатској мисији те земље у Русији персонама нон грата, наводи се на сајту Министарства.


„Атанас Кристин, изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Бугарске у Руској Федерацији, позван је 5. августа у Министарство спољних послова Русије, где му је уручена нота Министарства у којој се проглашава `персоном нон грата` 14 запослених у дипломатској мисији и конзуларним представништвима Бугарске у Русији“, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да је ова мера била одговор на одлуку бугарске стране да прогласи „персонома нон грата“ 70 запослених у руским мисијама, а такође и због привременог затварања Генералног конзулата Руске Федерације у граду Русе.

„Желели бисмо да истакнемо да одговорност за последице ових контрапродуктивних корака у потпуности сноси влада Бугарске, на челу са господином Петковим“, наводи се у саопштењу.

„Уверени смо да непријатељски кораци према Русији немају никакве везе са националним интересима Бугарске и њеног народа“, додаје Министарство.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti