Русија развила план за потпуну обнову Мариупоља

30-07-2022 09:34:52 | | фото: © РИА Новости / Алексей Куденко/ vostok.rs |


Руске власти су развиле план за потпуну обнову Мариупоља за три године, рекао је потпредседник владе Марах Хуснулин на састанку са руским председником Владимиром Путином.


„Владимире Владимировичу, желео бих да се консултујем са Вама и желео бих да вам понудим овај концепт – мастер план за развој Мариупоља. У року од три године можемо у потпуности да обновимо град“, рекао је он.

Он је појаснио главне одредбе документа.

"Међу новим стварима, донекле смо променили границе плана, предлажемо да у њега уврстимо и аеродром. Сада почињемо да га обнављамо. Направићемо потпуно нову саобраћајну инфраструктуру, а желимо да користимо железницу и да обновимо сав трамвајски саобраћај. Планирамо да нова саобраћајна петља буде чвориште где ће бити железничка станица, лука и трамвајске линије“, рекао је Хуснулин.

У овој години планирано је обнављање 90 друштвених објеката.

„Разматрали смо могућност шта ће се десити са Азовстаљом, доста разговарамо о овом питању са становницима, видимо да је још увек могуће сачувати нека радна места тамо без обнављања штетне производње“, рекао је Хуснулин.
Потпредседник Владе је прецизирао да се на територији фабрике налази 40 милиона тона отпада, који треба да се очисти.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti