Володин: Процес дедоларизације почео у целом свету и он се не може зауставити

26-07-2022 09:54:32 | | фото: © РИА Новости / Нина Зотина/ vostok.rs |


Процес дедоларизације је почео у целом свету и он се не може зауставити, саопштио је председник Државне думе Вјачеслав Володин.

На свом Телеграм каналу политичар је навео разлоге због којих долар губи своје позиције, уз напомену да постоји цикличност, према којој свака светска валута има период од приближно 100 година.

"Колико брзо ће долар изгубити тло под ногама је отворено питање, али је очигледно да је процес дедоларизације широм света покренут и да се не може зауставити“, нагласио је Володин.

Између осталих разлога, председник Државне думе је назвао несигурност долара са стварним добрима и ресурсима јер „америчку штампарију ништа не спутава“, као и коришћење ове валуте као „инструмента политичке борбе. "

Процесу доприносе и промене геополитичке природе, о чему сведочи све већи међусобни обрачуни у националним валутама и неспремност САД да „признају сопствене грешке“, приметио је парламентарац.


"Ово последње ће такође бити замењено новим. Данас можемо рећи да то највероватније није евро (који све више губи), већ валуте држава са сувереним економијама", закључио је Володин.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti