Путин: Западне земље цинично користе милионе Украјинаца као потрошни материјал у својим геополитичким играма

30-06-2022 08:25:33 | | Путин говори код споменика „Отаџбина, храброст, част“ поред |


Западне земље цинично користе милионе Украјинаца као потрошни материјал у својим геополитичким играма и покушајима да обуздају Русију, рекао је председник Владимир Путин.


„Такозвани колективни Запад... у свом деловању полази од чињенице да њихов модел либералног глобализма нема алтернативу. А тај модел, назовимо ствари правим именом, и даље је исто ажурирано издање неоколонијализма - свет у америчком стилу, свет за елиту, у коме се просто крше права осталих“, рекао је председник.



Као потврду је навео судбину земаља и народа Блиског истока, али и других региона света, скренувши пажњу на то да западне земље данас раде исто са Украјинцима.


Према Путиновим речима, покушаји обуздавања Русије су вођени жељом да се спречи да се развија оним темпом који јој је потребан и на основу традиционалних вредности које су јој потребне.

"Какво је то обуздавање? То је једноставно борба са Русијом“, нагласио је председник.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti