Мишустин: Русија самодовољна основним прехрамбеним производима

30-06-2022 02:14:17 | | фото: © РИА Новости / Алексей Куденко/ vostok.rs |


Русија је самодовољна основним прехрамбеним производима, руска влада ће наставити да подржава пољопривреднике, што ће земљи омогућити да остане конкурентна како на домаћем тржишту тако и на иностранству, рекао је руски премијер Михаил Мишустин на седници владе.


„Обезбеђујемо себи обиље основних животних намирница. Укључујући биљно уље, житарице, рибу, месо, шећер. Грантови за мала предузећа на селу су се показали као прилично ефикасан механизам. Све чешће се региструју нови предузетници - прошле године је регистровано више од 14.000 сељачких газдинстава и индивидуалних предузетника, као и стотине пољопривредних потрошачких задруга. За овај сектор се активно интересује и велики бизнис", рекао је Мишустин. Он је напоменуо да је прошле године за реализацију државног програма за развој пољопривреде издвојено преко 326 милијарди рубаља.


„Желео бих да истакнем да ће Влада наставити да подржава наше пољопривреднике нудећи циљана решења која ће помоћи не само даљем развоју пољопривреде у Русији, већ и одржати њену конкурентност како у иностранству, тако и у земљи, што ће људима омогућити висок квалитет домаћих прехрамбених производа“, нагласио је Мишустин.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti