Лавров: Изјаве са Запада о неприхватљивости преговора између Русије и Украјине су манифестација шизофреније

30-06-2022 12:27:16 | | фото: © РИА Новости / Пресс-служба МИД РФ/ vostok.rs |


Изјаве са Запада о неприхватљивости преговора између Русије и Украјине у овој фази су манифестација шизофреније, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.


„Изјаве о неприхватљивости било каквих преговора (Украјине са Руском) у садашњим условима редовно дају или Борис Џонсон, Олаф Шолц, или Жозеп Борељ, а који стално позивају да се троши више новца на оружје за Украјину из Европског мировног фонда. Већ се таква шизофренија овде у извесној мери манифестује“, додао је Лавров.

Лавров је додао да ће Москва донети закључке о томе како да се носи са западним земљама јер игноришу став Русије.

Према његовим речима, Запад је категорички одбио да испуни сопствене обавезе о неширењу НАТО-а, обавезе да обезбеди недељивост безбедности и одбијање да обезбеди безбедност на рачун безбедности других.

„Ако наше речи, аргументи буду потпуно арогантно игнорисани и то више није `ако`, већ утврђена чињеница, донећемо закључке како да се носимо са нашим западним суседима на овој планети“, рекао је Лавров.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti