РТ: Дојче банка упозорила на глобалну рецесију

28-06-2022 07:36:26 | | фото: © Getty Images / Adam Gault / RT/ vostok.rs |


Извршни директор Дојче банке Кристијан Севинг рекао је да би светска економија могла бити на путу ка рецесији док се централне банке боре против инфлације.


„Рекао бих да имамо барем 50% вероватноће рецесије на глобалном нивоу“, рекао је Севинг на Самиту о будућности финансија у Франкфурту, преноси Блумберг.


Према његовим речима, шансе да ће рецесија погодити САД и Европу у другој половини 2023. веће су од претходних предвиђања банке пре почетка сукоба у Украјини.

Севонг је истакао да се светска економија суочава са све већим притиском, укључујући проблеме инфлације и ланца снабдевања. Он је очекивао да ће централне банке повећати каматне стопе као одговор на растућу инфлацију, напомињући да је тај темпо изненађујући.

Прошле недеље, америчке Федералне резерве објавиле су своје највеће повећање каматних стопа од 1994. године, подижући стопе за три четвртине процентног поена како је економија наставила да слаби.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti