Путин: Руска војска брани право Русије на суверени развој, брани Донбас од неонациста

21-06-2022 09:43:25 | | фото: © РИА Новости / Евгений Биятов/ vostok.rs |


Руска војска брани право Русије на суверени развој, борци се понашају као прави хероји, раме уз раме, без обзира на националност, изјавио је председник Владимир Путин.


„Данашњи официри и војници Русије, наследници генерације победника, унуци и праунуци хероја Великог отаџбинског рата, несебично се боре за своју Отаџбину. За наш народ. Боре се са међународним терористима у Сирији, бране Донбас од неонациста. Они бране мир, безбедност нашег народа, право Русије на суверени развој“, рекао је Путин честитајући матурантима високих војних образовних установа Руске Федерације.


Шеф државе је истакао да смо „поносни што се током специјалне војне операције наши борци понашају храбро, професионално, као прави хероји“.



"Руски војници различитих националности боре се раме уз раме. У овом јединству, вера у исправност своје ствари, у тој огромној, заиста народној подршци коју осећају наши војници, је велика непобедива снага Русије", рекао је Путин.

Поштовани читаоци, на нашемTелеграм каналуможете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Наш Телеграм канал -https://t.me/vostokvesti