5 намирница уз које ћете ЛАКО СМРШАТИ

02-05-2017 03:42:22 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Ових пет намирница поспешују избацивање токсина из организма и повољно утичу на оргнизам, током дијете. Оне ће вам помоћи да доведете вашу линију у ред.

Цимет

Помаже контроли шећера у крви, због чега се смањује сталан осећај глади. Што ниво шећера брже радте, то се брже и спушта због чега се јавља глад.

Бобичасто воће

Оно обилује полифенолима, супстанцом која штити срце, а уједно и смањују ризик од накупљање масних наслага. Посебно је делотворно на наслеге на боковима и ногама.

Ђумбир

Осим што ублажава мучнину после преједања, ђумбир делује противупално, регулише ниво шећера у крви и смањује осећај глади. Он, такођер, подстиче сагоревање калорија и благотворно делује на пробавни тракт.

Зелени чај

Врућа вода повећава ситост, а зелени чај ниво хормона колецистокинина, задуженог за регулацију апетита. Овај чај је одличан избор за све који желе да смршају пошто убрзава сагоревање масти. Препоручљиво је пити најмање две шољице овог напитка на дан.

Љуте папричице

Богате су капсаицином који убрзава рад метаболизма боље од било којег другог зачина, пошто активира и хормоне стреса. Активира се симпатички нервни систем и у тело пушта катеколамине - хормоне који поспешују сагоревање масти. То значи да организам, већ 20 минута након уноса љутих папричица, масти претвара у гориво.